PROJEKAT NADOGRADNJE HOTELA

Kontaktirajte za cijenu

Opis

Na zahtjev investitora, Hotel Drina d.o.o , Sarajevo ulica Bačići broj 10, urađen je idejni projekat za nadagradnju postojećeg objekta –hotela.
Postojeći objekat je spratnosti P+2+Po.
Predviđena je nadogradnja puna dva dodatna sprata i podizanje punog sprata u postojećem potkrovlju.
Budući objekat će biti spratnosti P+5 .
Namjena postojećeg objekta je hotel i restoran. Namjena ostaje ista uz proširenje kapaciteta.
Nadogradnjom dva dodatna sprata dobija se još 16 hotelskih soba sa kupatilom. Po etaži 6 soba je dvokrevetnih i 2 sobe trokrevetne.
Što se tiče konstruktivnih zahvata,detaljna konstrukcija bit će razrađena u glavnom projektu u statičkom proračunu. Ideja je da se armirano betonska ploča iznad treće etaže proširi izbacivanjem doksata i konzolno se uveća površina ,kako je prikazano u idejnom projektu.
Uz podizanje dva dodatna sprata, uspostavlja se i lift sa vanjske strane objekta sa ulazne strane po fasadi ,koji će imati direktnu komunikaciju iz prizemlja sa dodatna dva sprata koji se nadograđuju,a postoji mogućnost da se lift poveže i sa postojećim spratovima .
Krov će biti ravni prohodni, završna obloga na ravnom krovu bit će neka vrsta betonskih ploča ili keramičkih ploča za vanjsku upotrebu.Lift će imati direktan izlaz na krovnu terasu.
Fasada je klasična termoizolaciona, malterisana i ofarbana fasadnom bojom sa nijansom prikazanom na 3d prikazu,a što će biti precizno odabrano prilikom izbođenja radova.

Alija Crnovršanin dipl.ing.arh
062/649-370

Lokacija

Podijeli ovu nekretninu

Share
Translate »