Kuća Stari Grad Vratnik

Kontaktirajte za cijenu

Opis

Novi objekat će imati baštu –dvorište na istom mjestu kao i postojeći..Zadržava se postojeći koncpet .U prizemlje se ulazi preko dvorišta..Prizemlje je djelimično ukopano sa dvije strane u zemlju 1 m,da bi objekat zadržao postojeću visinu sljemena..u prizemlju je smještena gostinska soba, kotlovnica, toalet,stubište..
Prvi sprat čine, hodnik, dnevni boravak ,kuhinja, trpezarija i Bosanska soba..
Potkrovlje ima tri spavaće sobe ,svaka soba ima svoje kupatilo..
Glavni ulaz u objekat je sa donje strane ( kao i na postojećem objektu) ulazi se dvorište ( koje će se dijelom koristiti kao parkig mjesto,s obzirom da se garaža ne može izvesti u ovakvoj koncepciji terena i uslova na parceli).

Arhitektura nove kuće ima odlike tradicionalne bosanske sa svojom visinom neće nadvisiti susjedne objekte i tako će im pogled biti otvoren,što je bila odlika bosanskih mahala koje su uvažavale komšiluk.
Konstrukcija novog objekta je AB skeletna sa ukrutnim zidovima ,horizontalnim i vertikalnim serklažima. Fasada će biti termička sa završnim fasadnim malterom i bojom koja će imati nijanse sive i bež, tako da će imati efekat spajanja sa okolinom a ne da „štrči“ iz okoline. S tim u vezi i stolarija i mušapci na prozorima će biti od patiniranog drveta sa nijansama sive boje.

arhitekt Alija Crnovršanin

062/649-370

Lokacija

Podijeli ovu nekretninu

Share

Komentariši

Translate »