OBJEKAT U CENTRU SARAJEVA 360m2

Kontaktirajte za cijenu

Opis

Navedeni objekat je izgrađen u neorenesansnom stilu, početkom 20. vijeka, u periodu austrougarske vladavine. 2007. godine pristupilo se potpunoj adaptaciji, a spoljašnji izgled zadržan je zbog historijsko-kulturološkog naslijeđa i značaja, te umjetničke vrijednosti.
Danas je ova zgrada fasadom zadržala prijašnji izgled, dok je unutrašnjost u potpunosti adaptirana i prilagođena današnjim modernim uslovima života i poslovanja.

Cijeli objekat je kompletno adaptiran 2008. godine. U cijelom prostoru izvršeni su kompletni građevinsko-zanatski radovi, kako grubi, tako i fini. Nanovo su urađene i sve instalacije, električne, gasne i vodovodne, te klimatizacija.

Prilikom uređenja unutrašnjeg prostora zgrade vodilo se računa o ugrađivanju visoko-kvalitetnih materijala, čija se primjena i kvalitet mogu provjeriti kroz projektnu dokumentaciju. Svi podovi i stropovi u zgradi su urađeni profesionalno i po najvišim standardima, a izgledaju veoma atraktivno. U cijelom objektu je postavljena nova eloksirana bravarija, te uređena moderna rasvjeta. Također su urađeni i svi molersko-farbarski radovi, kako u enterijeru objekta, tako i na fasadi.

Cijeli objekat raspolaže najsavremenijom, potpuno novom, infrastrukturom. Objekat posjeduje najmoderniju opremu slabe i jake elektroinstalacije, a povezan je i na vodovodno-kanalizacioni sistem. Pored navedenog, objekat posjeduje video-nadzor, alarm, ISDN linije, te ADSL konekciju prema internetu. Cijeli prostor je klimatiziran.
Koncept objekta

Objekat zauzima ukupnu površinu cca 360m²

Gledano prema spratnosti, ima podrum, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Unutar prostora nalazi se centralno stepenište koje povezuje spratove.

Predviđen je prostor za instaliranje lifta. Uz objekat se nalazi i dio dvorišta, sa mogućnošću gradnje,površine 95 m². Podrumske prostorije čini sala za sastanke, kuhinja, te ostava dok su spratovi uređeni kao kancelarijski prostori. Svi spratovi imaju moderno uređene sanitarne čvorove.

Ispred i iza objekta postoji mogućnost parkiranja.

Lokacija

Podijeli ovu nekretninu

Share
Translate »